Prins van Oranje houdt 22 maart 2010 toespraak bij viering internationale Wereldwaterdag in Nairobi

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje houdt op 22 maart 2010 een toespraak bij de internationale viering van Wereldwaterdag bij het United Nations Environment Programme (UNEP) in Nairobi.

Het thema van Wereldwaterdag 2010 is 'Waterkwaliteit' en het motto is "Schoon water voor een gezonde wereld". De Verenigde Naties hebben Wereldwaterdag ingesteld om aandacht te vragen voor de wereldwaterproblematiek.

De Prins van Oranje is voorzitter van de United Nations Secretary-General's Advisory Board on Water and Sanitation (UNSGAB). Deze VN-adviesgroep adviseert de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties over maatregelen die genomen moeten worden om de millenniumontwikkelingsdoelen voor drinkwater en sanitaire voorzieningen te kunnen bereiken.

Het verbeteren van de toegang tot schoon drinkwater en het realiseren van betere sanitaire voorzieningen is een essentiële bijdrage aan het bestrijden van armoede in ontwikkelingslanden. Het inzamelen, reinigen en hergebruiken van afvalwater is één van de belangrijkste onderwerpen in het recent gepubliceerde nieuwe werkprogramma van UNSGAB.

De campagne van Wereldwaterdag 2010 is erop gericht om het bewustzijn bij overheden, organisaties, gemeenschappen en individuen te verhogen, dat het verbeteren van de waterkwaliteit een positieve invloed heeft op de gezondheid van ecosystemen en het menselijk welzijn.

8 maart 2010