Koningin Máxima bezoekt Samen Sterker tegen Armoede Haarlemmermeer

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt woensdagmiddag 23 oktober in Hoofddorp een werkbezoek aan het programma Samen Sterker tegen Armoede in de gemeente Haarlemmermeer. Het Oranje Fonds zet zich bij dit programma samen met Nationale-Nederlanden in om lokale effectieve samenwerkingen te stimuleren bij armoede en schulden.

Koningin Máxima start haar werkbezoek met een gesprek over het initiatief van het Oranje Fonds en Nationale-Nederlanden, die met het programma Samen Sterker tegen Armoede vijf lokale allianties ondersteunen. In de alliantie van Haarlemmermeer gaat het om de lokale sociale initiatieven van Humanitas, MeerWaarde, Maatvast, Leergeld, Cpunt en Schuldhulpmaatje. Het doel van de alliantie is vroegtijdig inwoners in armoede te helpen, voordat er sprake is van een wettelijke schuldregeling.

Aansluitend spreekt Koningin Máxima over de praktijk met deelnemers aan het programma, vrijwilligers en professionals. Het gaat over het tijdig signaleren, de samenwerking met scholen en het invullen van formulieren.  Tenslotte vindt een rondetafelgesprek plaats met ervaringsdeskundigen. Zij vertellen Koningin Máxima wat deelname voor hen heeft betekend en hoe het nu met hen gaat.

Het Oranje Fonds en Nationale-Nederlanden zetten zich gezamenlijk in om op innovatieve wijze lokale effectieve samenwerking te stimuleren met betrekking tot armoede en schulden. Dit helpt versnippering tegen te gaan, zodat méér mensen die in armoede of met schulden leven beter worden geholpen. Lokale allianties konden een aanvraag doen voor een bijdrage aan hun oplossing in het voorkomen en terugdringen van schulden en armoede op lokaal niveau.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 280