Secretaris-generaal van de NAVO Rasmussen bezoekt Nederland (2)

RVD, nr. 22: De secretaris-generaal van de NAVO, de heer Anders Fogh Rasmussen, brengt 30 januari 2014 een bezoek aan Nederland. Het is het tweede officiële bezoek van de secretaris-generaal aan Nederland sinds zijn aantreden op 1 augustus 2009.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander ontvangt secretaris-generaal Rasmussen donderdagochtend in audiëntie op Paleis Noordeinde. Voorafgaand daaraan brengt Rasmussen een bezoek aan de Staten-Generaal. In het gebouw van de Tweede Kamer heeft hij een ontmoeting met Ankie Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer en met Anouchka van Miltenburg, voorzitter van de Tweede Kamer. Hij spreekt ook met leden van een aantal Kamercommissies en met de Nederlandse delegatie van de NAVO Parlementaire Assemblee.
Minister-president Rutte ontvangt secretaris-generaal Rasmussen 's middags op het Catshuis voor een werklunch. Hier zijn ook minister Timmermans van Buitenlandse Zaken en minister Hennis-Plasschaert van Defensie bij aanwezig.
Tot slot geeft secretaris-generaal Rasmussen een lezing op de Universiteit Leiden-Faculteit Campus Den Haag. Hij ontmoet daar onder andere zijn voorganger bij de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer die als bijzonder hoogleraar aan de Campus Den Haag is verbonden.