Koning en Koningin van België bezoeken Nederland (2)

RVD, nr. 290: Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima ontvangen vrijdag 8 november Zijne Majesteit Koning Filip en Hare Majesteit Koningin Mathilde van België voor een ééndaags bezoek. Het Belgische Koningspaar wordt vergezeld door de eerste minister Di Rupo en minister Reynders van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Europese Zaken.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontvangen de Koning en Koningin in audiëntie op Paleis Noordeinde. Bij de aansluitende lunch is ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden aanwezig.

Na de lunch bezoeken Koning Filip en Koningin Mathilde de Staten-Generaal. Zij ontmoeten de Voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol en de Voorzitter van de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg in de Eerste Kamer.

Het bezoek wordt afgesloten met een ontmoeting met minister-president Rutte op het ministerie van Algemene Zaken. Naast de ontmoeting met de Koning en Koningin ontvangt minister-president Rutte zijn ambtsgenoot Di Rupo voor een lunchgesprek.