Koninklijk Paar ontvangt astronauten tijdens ruimtevaartcongres

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima ontvangen dinsdag 1 oktober deelnemers van het 35ste ASE Planetary Congress in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Association of Space Explorers (ASE) is een vereniging van ruim vierhonderd astronauten uit 38 verschillende landen, onder wie André Kuipers. De ontvangst door het Koninklijk Paar maakt deel uit van het congres.

Tijdens het bezoek aan Nederland spreken de astronauten met een breed publiek over het belang van exploratie en internationale samenwerking en de onmisbare rol van ruimtevaart in het dagelijks leven om o.a. beter beheer van de aarde te bevorderen. Na een korte kennismaking gaat het Koninklijk Paar in gesprek met de astronauten over het belang van ruimtevaart als economische drijfveer voor verschillende sectoren met betrekking tot bijvoorbeeld energie, navigatie, communicatie, veiligheid en verduurzaming.

Daags na de ontvangst opent Koningin Máxima het landelijke lesprogramma Vakkanjers met als thema: “Ruimtemissie Aarde: Blik op de toekomst” in Space Expo. Ook André Kuipers en collega-astronauten Helen Sharman en Claudie Haigneré zijn daarbij aanwezig.

RVD, nr. 256