Koningin Máxima opent Sociaal-Cultureel Centrum De Basis in Soesterberg

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagmiddag 29 augustus in Soesterberg Sociaal-Cultureel Centrum De Basis. Met dit centrum willen de initiatiefnemers van Stichting Balans, Stichting De Linde, Stichting KunstenHuis Idea en Stichting Welzijn Ouderen Soest een plek bieden aan de inwoners van Soesterberg om samen te komen, ideeën te delen en initiatieven te ontwikkelen.

Koningin Máxima opent samen met de initiatiefnemers het sociaal-cultureel centrum. Vervolgens krijgt zij een rondleiding langs verschillende activiteiten en dienstverleningen, zoals de bibliotheek, een muziekles en een schildercursus. Met initiatiefnemers, vrijwilligers en gebruikers van het centrum spreekt zij over het ontstaan en het belang van een eigen ontmoetingsplaats in Soesterberg. Afsluitend presenteert De Basis buiten nog een aantal activiteiten.

Bij de inwoners van Soesterberg bestond al geruime tijd de behoefte aan een centraal punt in eigen dorp. De vier stichtingen, met verschillende doelgroepen, hebben vervolgens samen met de gemeente Soest in 2023 het nieuwe centrum opgezet. De Basis biedt sociaal-culturele activiteiten voor mensen van alle leeftijden en met alle achtergronden en interessegebieden, zoals muziek- en dansles, lezingen en bridgeavonden. Tevens worden taallessen gegeven, is er een bibliotheek en een keuken. De activiteiten en evenementen dragen bij aan de sociale cohesie en culturele ontwikkeling van Soesterberg en verstevigen de dorpskern en de gemeenschapszin. De naam ‘De Basis’ benadrukt het doel van een plaats waar iedereen zich thuis kan voelen. Tevens verwijst de naam naar de voormalige vliegbasis in het dorp. Het centrum wordt beheerd door beroepskrachten, ondersteund door vrijwilligers.

RVD, nr. 199