Koningin Máxima bezoekt stichting Team Toekomst in Delfshaven

Hare Majesteit Koningin Maximá brengt dinsdagmiddag 3 september een werkbezoek aan stichting Team Toekomst in Delfshaven in Rotterdam. Team Toekomst zet zich in Delfshaven in om kinderen die niet kansengelijk opgroeien te voorzien van een vangnet in hun eigen buurt. Dit doen zij door in te zetten op het verbeteren van sociaal emotionele vaardigheden, geloof in eigen kunnen en onderwijsresultaten.

De stichting werkt samen met basisscholen, activiteiten- en zorgaanbieders in Delfshaven om kinderen met een tweejarig maatwerktraject te ondersteunen. Door brugfunctionarissen en wijknetwerkers uit Delfshaven zelf heeft de stichting een vertrouwd gezicht en groot bereik in de buurt.

Het werkbezoek start met een rondleiding langs verschillende naschoolse pleinactiviteiten die de stichting organiseert. Vervolgens spreekt Koningin Máxima met betrokkenen over hoe de stichting werkt. Afsluitend vertellen ouders en kinderen over hun persoonlijke ervaring met Team Toekomst.

Team Toekomst is deelnemer aan het vijfde Oranje Fonds Groeiprogramma en heeft zogenaamde prestatiefinanciering ontvangen. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 198