Koningin Máxima bij Global Leadership Exchange over mentale gezondheid, gehandicapten- en verslavingszorg

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagochtend 27 juni aanwezig bij de Global Leadership Exchange (GLE) in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze tweejaarlijkse bijeenkomst brengt leiders in de mentale gezondheid, gehandicapten- en verslavingszorg vanuit de hele wereld bijeen om kennis uit te wisselen en elkaar te inspireren.

De GLE wordt tweejaarlijks georganiseerd. Het thema van deze editie is ‘Leading Change: Flourishing Communities and Wellbeing for All’. De Nederlandse ggz is medeorganisator van de conferentie. 

Tijdens het plenaire programma gaan diverse sprekers in op vrouwelijk leiderschap en het belang van gelijkheid en inclusie in de geestelijke gezondheidszorg, gehandicapten- en verslavingszorg. Aansluitend delen jongeren hun inzichten over geestelijke gezondheid, leven met een beperking of handicap en middelengebruik. Vervolgens presenteren zes landen een organisatie of initiatief dat zich richt op geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd uit hun land. Tot slot brengt Koningin Máxima een kort bezoek aan de innovatiemarkt. 

Koningin Máxima is erevoorzitter van stichting MIND Us. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

RVD, nr. 166