Koninklijk Paar reikt certificaten Oranje Fonds Groeiprogramma uit

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima reiken dinsdagochtend 26 november in Utrecht groeicertificaten uit aan twaalf sociale organisaties die het Oranje Fonds Groeiprogramma met succes hebben doorlopen. In de vijfde editie - Groeiprogramma V: Pioniersprogramma - stonden innovatie, verbetering en vernieuwing centraal. Het Koninklijk Paar is beschermpaar van het Oranje Fonds. 

Het Oranje Fonds Groeiprogramma is een ontwikkeltraject voor maatschappelijke organisaties die hun lokale initiatief verder willen ontwikkelen. Zestig deelnemers ontvingen een financiële impuls, kregen begeleiding en namen deel aan workshops om hun initiatief te versterken en hun impact te vergroten. Zo ontwikkelden zij beter zicht op hun doelgroep en op het maatschappelijke vraagstuk waarop ze willen inspelen. Daarnaast ontvingen de organisaties tips over ondernemer- en leiderschap en wisselden ze ervaringen met elkaar uit. Twaalf organisaties hebben na twee jaar de modules succesvol afgerond. 

Tijdens de uitreiking vertellen deelnemers hoe het Groeiprogramma hen heeft geholpen te innoveren, hun impact op de doelgroep te vergroten en te groeien. Vervolgens reiken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de certificaten uit aan Kamers met Aandacht, Cybersoek, Team Toekomst, Netwerk Nieuw Rotterdam, Boost Amsterdam, Stadstrainers, Stichting Met Je Hart, Dance Connects, Transformers Community, Boefjes & Barista’s, Spaarkracht (voorheen Cash2Grow) en Boro Atelier. Naderhand spreekt het Koninklijk Paar met de deelnemers en de partners van het programma over hun ervaringen en de vervolgstappen die de sociale initiatieven willen zetten. 

RVD, nr. 297