21 januari Werkbezoek met staatssecretaris Blokhuis bij dak- en thuislozenopvang in Weert

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Weert

Koning Willem-Alexander brengt met staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een werkbezoek in het kader van opvang voor dak- en thuislozen en dagbesteding. 

De Koning en de staatssecretaris bezoeken in Weert het Zelfregiecentrum (ZRC). Het ZRC is opgezet om dak- en thuislozen op een laagdrempelige manier te helpen. Zij kunnen hier zeven dagen per week terecht voor een praatje, hulp, of om toegang te krijgen tot de opvang. Samen met een professional wordt gewerkt aan regie over het eigen leven. Deze nieuwe aanpak beoogt het kabinet landelijk door te voeren, waarbij dak- en thuislozen zo snel mogelijk weer een eigen woonruimte hebben, met begeleiding. Na gesprekken met lokale betrokkenen wordt onder andere de fietsenwerkplaats en kledingwinkel in de loods van het ZRC bezocht. Aansluitend bezoeken Koning Willem-Alexander en staatssecretaris een opvanghuis waar zij spreken met de beheerder en (ex-)bewoners over hoe dakloosheid kan ontstaan, wat nodig is om dak- en thuislozen goed te helpen en hoe zij deze nieuwe vorm van opvang in de praktijk ervaren. Tot slot wordt de Huiskamer, voorheen de centrale opvang in Weert, bezocht waar onder andere de krapte op de woningmarkt ter sprake komt.

Het bezoek met staatssecretaris Blokhuis is het zestiende in een reeks van bezoeken van de Koning met ministers en staatssecretarissen. De Koning krijgt bij dergelijke werkbezoeken te zien hoe een belangrijk onderdeel van het beleid van de bewindspersoon uitpakt in de praktijk en gaat daarbij in gesprek met betrokkenen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Ministerie van VWS / Freek van den Bergh
Koning Willem-Alexander bezoekt samen met staatssecretaris Blokhuis (VWS) in Weert de fietsenwerkplaats van het Zelfregiecentrum voor dak- en thuislozen.