Prinses Beatrix bij 26e editie Nederlands Balletgala Dansersfonds ’79

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont maandagavond 11 november de 26ste editie bij van het Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79 in het DeLaMar in Amsterdam. Stichting Dansersfonds ’79 viert dit jaar tevens haar 45-jarig jubileum. Het Nederlands Balletgala wordt opgedragen aan Ed Wubbe, artistiek directeur van Scapino Ballet Rotterdam.

Tijdens het gala zijn onder meer van Hans van Manen het “ballet voor twee” Sarcasmen, de wereldpremière van een nieuwe creatie van Wubkje Kundersma, het bravoureduet Spring Waters en Marco Goeckes Midnight Raga gedanst door het Nederlands Dans Theater, te zien. Daarnaast verzorgen Introdans (Cantata van Mauro Bigonzetti) De Dutch Don’t Dance Division (Dream Dances van Jiří Kylián) en het Scapino Ballet Rotterdam(Le Chat Noir van Ed Wubbes) optredens. Ook worden tijdens het gala aanmoedigingsprijzen uitgereikt voor veelbelovende dansers en een prijs van verdienste aan een danser of choreograaf als blijk van lof.

Stichting Dansersfonds ’79 is opgericht om dansers die vanwege leeftijdsredenen of hardnekkige blessures hun danscarrière moeten beëindigen, financieel te ondersteunen en om jonge dansers te stimuleren en ondersteunen. Zo biedt het fonds jong danstalent studiebeurzen en geldprijzen om internationaal topniveau te kunnen behalen. Eén van de middelen om fondsen te werven is het Balletgala.

RVD, nr. 298