Prinses Margriet onthult maquette Paleis Het Loo

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden onthult donderdagmiddag 3 oktober in Apeldoorn een maquette van Paleis Het Loo voor mensen met een visuele beperking. De bronzen maquette is een creatie van kunstenaar Felix Brörken en wordt op het paleisterrein geplaatst. Stichting Koninklijk Apeldoorn heeft ter gelegenheid van het eigen 25-jarig bestaan het initiatief tot deze maquette genomen. De stichting biedt de maquette aan museum Paleis Het Loo aan, om het museum voor mensen met een visuele beperking nog toegankelijker te maken.

Prinses Margriet woont het officiële programma bij en onthult vervolgens samen met iemand met een visuele beperking de maquette. Daarna spreekt zij met diverse betrokken partijen, zoals de Stichting Koninklijk Apeldoorn, museum Paleis Het Loo en afgevaardigden uit de doelgroep.

Stichting Koninklijk Apeldoorn is in 1999 opgericht om culturele en maatschappelijke activiteiten te ontplooien tussen museum Paleis Het Loo, het Huis van Oranje en de gemeente Apeldoorn. De stichting heeft al eerder beelden geïnitieerd en aangeboden aan museum Paleis Het Loo, zoals de beelden in het entreegebouw van Willem III en Mary Stuart II. Het museum is vorig jaar na een uitgebreide verbouwing en vernieuwing heropend en zet in op een inclusieve museumervaring.

RVD, nr. 222